Biografie

Mijn naam is Joop Baggen (1959). Ik ben opgegroeid in Hellevoetsluis. Mijn eerste liedjes schreef ik toen ik ongeveer tien jaar was. Ik heb mijn conservatoriumstudie afgerond in Rotterdam, ben verhuisd naar Almere, waar ik alweer ruim 35 jaar woon en gelukkig ben.

Ik heb veel muzieklessen gegeven op diverse middelbare- en basisscholen, maar mijn hart heeft altijd gelegen bij het schrijven van teksten en het maken van muziek. In 1988 schreef ik mijn eerste 'professionele' song, (samen met GertJan Groenendijk): "Astronaut" voor Kinderen voor Kinderen 9. Daarna heb ik veel meer kindermuziek geschreven en geproduceerd, vandaar dat ik in 1996 voor mijn bedrijf de naam KiddyTunes heb gekozen. Deze naam dekt niet helemaal de lading meer, want ik schrijf soms ook voor een breder publiek. Vandaar dat ik ook "Joop Baggen Producties" gebruik.

 

  • Ik schreef in totaal twaalf liedjes (tekst en muziek) voor Kinderen voor Kinderen. Nummer dertien is op komst. Binnenkort meer informatie hierover.
  • Diverse CD producties (tekst, muziek, arrangementen, zangstemmen, productie), o.a  Beestenfeest en Kinderfeest voor de Hema,

       Clown Billy voor Grandorado,

       Plonsje voor Nutricia, een cd voor de Venz chocoladefabrieken, Beertje Anders,

       Twee CD's rondom Moef voor Ipse de Bruggen,

       Kebouter Tekje (in 2019 bestond Kebouter Tekje 25 jaar !)

       6 songs op Gabber Gezwabber (mijn oudste zoon laat deze gabbersongs met trots aan           zijn vrienden horen. Lol.)

  • Twintig liedjes en de leader voor Bobo-TV (composities en arrangementen).
  • Al sinds 1993 produceer ik shows, liedjes, filmmuziek, verhalen en meer voor Sprookjeswonderland in Enkhuizen (inmiddels vier CD’s). Mijn stem is daar veelvuldig te horen als zanger, verteller en stem van diverse sprookjesfiguren.
  • Ik produceerde twee CD’s met liedjes voor Linnaeushof in Bennebroek. Op dit park ben ik de stem van Bennie Broek, ik heb moppen op hun website ingesproken, vertel verhalen, enz.
  • Ik ben de stem van Chimpie en Hippie Hippo op de CD’s en in de speelparadijzen van Chimpie Champ.
  • Voor Kinderradio heb ik diverse commercials geproduceerd en ingesproken.
  • Uit de kinderradio-tijd stamt "Pret met Fred", een moppenprogramma. Inmiddels bestaat Kinderradio niet meer, maar ik probeer nog tweewekelijks een aflevering te maken. Met geweldige illustraties van 'de tekenaar'. Check YouTube.

                                                                                                                                   And Still going strong...