Biografie

Mijn naam is Joop Baggen (1959). Ik ben opgegroeid in Hellevoetsluis. Mijn eerste liedjes schreef ik op jonge leeftijd. Ik heb mijn conservatoriumstudie afgerond in Rotterdam, ben verhuisd naar Almere, waar ik alweer ruim 35 jaar woon.

Ik heb veel muzieklessen gegeven op diverse middelbare- en basisscholen, maar mijn hart heeft altijd gelegen bij het schrijven van teksten en het produceren van muziek. In 1988 schreef ik mijn eerste 'professionele' song, samen met GertJan Groenendijk: "Astronaut" voor Kinderen voor Kinderen 9. Daarna heb ik veel meer kindermuziek geschreven en geproduceerd, vandaar dat ik in 1996 voor mijn bedrijf de naam KiddyTunes heb gekozen. Deze naam dekt nu niet helemaal de lading meer, want ik schrijf soms ook voor een breder publiek. Vandaar dat ik ook "Joop Baggen Producties" gebruik.

 

Vanaf deze zomer (2023) stopt Kiddy Tunes. De website is nog bereikbaar tot november 2023.

 

  • Ik schreef in totaal twaalf liedjes (tekst en muziek) voor Kinderen voor Kinderen
  • Diverse CD producties (tekst, muziek, arrangementen, zangstemmen, productie), o.a  Beestenfeest en Kinderfeest voor de HemaClown Billy voor Grandorado,

       Plonsje voor Nutricia, een cd voor de Venz chocoladefabrieken, Beertje Anders,

       Twee CD's rondom Moef voor Ipse de Bruggen,

       Kebouter Tekje (in 2019 bestond Kebouter Tekje 25 jaar !)

       6 songs op Gabber Gezwabber

  • Twintig liedjes en de leader voor Bobo-TV (composities en arrangementen).
  • Al sinds 1993 produceer ik shows, liedjes, filmmuziek, verhalen en meer voor Sprookjeswonderland in Enkhuizen (inmiddels vier CD’s). Mijn stem is daar veelvuldig te horen als zanger, verteller en stem van diverse sprookjesfiguren.
  • Ik produceerde twee CD’s met liedjes voor Linnaeushof in Bennebroek. Op dit park ben ik de stem van Bennie Broek, ik heb moppen op hun website ingesproken, vertel verhalen, enz.
  • Productie en arrangementen Zuiver Water, een album met prachtige liedjes van Suzanne Uleman.
  • Ik ben de stem van Chimpie en Hippie Hippo op de CD’s en in de speelparadijzen van Chimpie Champ.
  • Voor Kinderradio heb ik diverse commercials geproduceerd en ingesproken.